Káros a szárazsampon használata?

A szárazsampon káros a fejbőrére és a hajára?

Egyszóval nem, de ne feledje: használhatja, ne használja túl. Mérsékelten használva a száraz sampon továbbra is a hajápoló eszköze lehet. De ha túl gyakran használja, problémákhoz vezethet, nevezetesen viszkető, korpás fejbőrhöz, károsodott hajhoz és potenciálisan hajhulláshoz. Ennek az az oka, hogy idővel a szárazsampon megváltoztathatja a fejbőr mikrobiómáját. Hogyan történik mindez? Jó kérdés.

A szárazsampon eleve ösztönzi a ritkább mosást, de ennél is több lehet, hogy az ember teljesen abbahagyja a haj és a fejbőr megfelelő tisztítását. Itt jelentkeznek az igazi problémák. A szárazsamponok valójában nem távolítják el az olajokat, az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és hasonlókat. Dióhéjban felszívják őket „letakarják”. Tehát ha végül nem mossa ki a lerakódást, azok a kellemetlen extrák a fejbőrön maradnak

Nem arról van szó, hogy a szárazsampon rossz, hanem arról, hogy nem helyettesítheti örökké a tényleges sampont. Csak legyen különösen szorgalmas, amikor hajat mos, hogy elkerülje a fentieket.

A szárazsampon használatának előnyei

Leegyszerűsítve, a száraz sampon működik, és éppen ez az oka a régóta tartó népszerűségnek. Nemcsak nedvszívó összetevőket tartalmaz, amelyek felszívják a felesleges olajat és felélesztik a zsíros tincseket, hanem térfogatot is ad, így gyorsabban rögzíti a hajat, mint a hagyományos mosás és formázás.

Fektessen be egy olyan termékbe, amely könnyűvé és maradékmentessé teszi a hajat, és már a következő szokásos sampon használata előtt érezheti majd a különbséget.

Alternatívák a szárazsamponhoz: más módszerek a haj felfrissítésére

A szárazsampon legjobb alternatívája nem valami bennfentes titok – lehet, hogy nem hangzik soknak, de az egészséges haj az egészséges hajszokásoknál kezdődik, és számtalan termék segít elérni ezt. Csak győződjön meg arról, hogy a hajtípusának megfelelőt használja.

Vannak más alternatívák is. Ha még soha nem hallott a hajtréningről, itt van a lényeg. Ez magában foglalja a mosások közötti idő meghosszabbítását, és a fejbőr egyensúlyának helyreállítását. A végső cél az, hogy segítse a fejbőr „edzését”, hogy kevesebb zsírt termeljen, minimálisra csökkentve a száraz sampon vagy a gyakori mosás szükségességét.

A tengeri só spray használatával a második és harmadik napi hajat is felfrissítheti, hasonlóan a szárazsamponhoz. A hajolajok, a száraz kondicionálók és még a textúra spray-k is más módszerek, amelyekkel többet érhet el.

Végső gondolatok

A szárazsampon történetének morálja – teljesen jól használható, amíg takarékosan és megfelelően használja. A szárazsamponnak nem az a célja, hogy örökre átvegye a valódi sampon helyét, de meghosszabbíthatja a mosások közötti időt, ha rendszeresen kimossák. A minőségi szárazsampon, tökéletes kiegészítője lehet a hajápolási rutinjának.

Írta a Magyar Hírlap