Törökország több mint nyolcvan szervezet és magánszemély vagyonát fagyasztotta be a PKK-hoz köthető kapcsolataik miatt

MH/MTI
2023. november 29. szerda. 20:04

Törökország húsz, Ausztráliában, Japánban és több európai országban működő szervezet és 62 magánszemély vagyonát fagyasztotta be arra hivatkozva, hogy azok kapcsolatban állnak a Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) – derült ki a hivatalos közlönyben szerdán közzétett határozatból.

A török pénzügyminisztérium szerint az érintettek olyan cselekedeteket követtek el, amelyek a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvény hatálya alá tartoznak.

A listán három németországi és három svájci szervezet szerepel, mindkét országban nagyszámú kurd diaszpóra él. Németországban az érintettek között van a Mezopotámia Kiadó, amelyet a német belügyminisztérium 2019-ben betiltott PKK-párti propaganda miatt.

A lista két-két ausztrál, olasz és japán szervezetet is megnevezett, de belga, osztrák, dán, francia, svéd, norvég, brit, iraki és szíriai szervezeteket is érint a vagyonbefagyasztás.

A listán szereplő egyetlen svédországi szervezet, az Insamlingsstiftelsen Kurdiska Roda Solen szóvivője elmondta, hogy a csoport nem folytat semmilyen tevékenységet Törökországban, és vagyona sincs az országban.

Írta a Magyar Hírlap