Éhezett, majd összeomlott a szervezete – lerántotta a leplet a szakmáról a szupermodell

A 80-as évek bombázója, a most 62 éves Carol Alt őszintén mesélt arról, milyen hatással volt a modellszakma az egészségére.

Objektum doboz

„A modellkarrierem során szenvedtem, mert mindig fáradt voltam, mindig alultáplált voltam. Mindig próbáltam tartani az elvárt súlyomat. Nem ettem, és amikor meg mégis, akkor szemetet vittem be a szervezetembe, mert fogalmam sem volt, mit kellene enni.”

Carol bevallotta, hogy rengetegszer szenvedett az éhségtől, aminek meg is lett a böjtje. A szervezete összeomlott, és ekkor ráébredt, hogy azonnal gyökeres változtatásokat kell bevezetnie életmódjába. Felkeresett egy specialistát, aki bevezette a nyersélelmiszer-diétába.

„Bárcsak, amikor 18, 19 éves voltam, valaki azt mondta volna nekem, hogy egyek zöldségeket, amikből energiát tud nyerni a testem. De később rájöttem, hogy az emberi test olyan, mint a legdrágább autók. Én egy Ferrari vagyok, és ezért Ferrari típusú üzemanyagot kell a testembe töltenem.”

A most 62 éves modell évtizedeket letagadhatna a korából, ami egyrészről jó genetikájának, másrészről pedig egészséges életmódjának köszönhető. Carol a mai napig állandó szereplője a kifutóknak és a címlapoknak, és nem tervezi, hogy egyhamar abbahagyná a munkát, amiért éveken keresztül keményen megdolgozott.

Írta a Magyar Hírlap