Moszkva népszavazást fontolgat Ukrajna Oroszországhoz való csatolásáról

„Ukrajna Oroszországhoz való csatlakozásának kérdéséről a Krím lakosainak példáját követve népszavazáson kellene dönteni.” Ezt szerdán, december 6-án jelentette ki a Duma védelmi bizottságának elnökhelyettese, Jurij Svytkin, válaszul Chris Murphy amerikai szenátor szavaira a félsziget esetleges orosz fennhatóság alá való visszatéréséről – írta meg a Mandiner.

A parlamenti képviselő szavait az mk.ru portál idézi: „Az amerikai szenátus egyik tagja, a kormányzó Demokrata Párthoz tartozó Chris Murphy annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajna Oroszország részévé válhat, ha az amerikai törvényhozók nem járulnak hozzá az ország hatóságainak 2024-re szóló további támogatásához.

Nagyon sajnálatos, hogy egy amerikai szenátor dönt Ukrajna ügyeiben” – mondta Scsvytkin, aki szerint az Egyesült Államok juttatta Ukrajnát a teljes összeomláshoz, melynek következtében mára megszűnt államként létezni. A képviselő hozzátette, hogy ilyen körülmények között Oroszország számára a legfontosabb a különleges hadművelet feladatainak teljesítése.

Írta a Magyar Hírlap