Valami történt: Az utolsó pillanatban mondta le Zelenszkij amerikai beszédét

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az utolsó pillanatban lemondta, hogy videón keresztül beszéljen az amerikai szenátorokkal egy zártkörű sajtótájékoztatón a Kijevnek nyújtandó további segélyekre szánt pénzeszközök elosztásának kérdéséről. Erről az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője, Chuck Schumer (New York államból) számolt be – írta a tass.ru.

„Zelenszkij nem tud részt venni az eligazításon. Valami történt az utolsó pillanatban” – mondta az újságírókkal folytatott beszélgetésben a szenátor. Azonban nem részletezte az ukrán vezető beszédének lemondásának okait.

Hétfőn Schumer azt mondta, hogy az amerikai hatóságok meghívták Zelenszkijt, hogy videón keresztül egy zártkörű sajtótájékoztatón szóljon a szenátorokhoz, amelyről már korábban beszámolt a Magyar Hírlap.

Schumer megjegyezte, hogy elvárja, hogy minden szenátor jelen legyen ezen a fontos eseményen. Elmondta azt is, hogy a következő napokban a szenátus szavazni fog a további pénzeszközök elosztásáról, többek között a Kijevnek nyújtandó támogatásról.

A kérelem és az alternatív törvényjavaslatok további sorsa továbbra sem világos. A képviselőház és a szenátus több republikánus képviselője a közelmúltban nyilvánosan kifejezte ellenérzését a Kijevnek nyújtott további pénzügyi támogatással szemben.

Írta a Magyar Hírlap