Megválasztotta a Time magazin az év emberét

A szerző, Sam Lansky úgy fogalmaz: „Miután elhagytam Swift házát, csak arra tudtam gondolni, hogy milyen tökéletesen megalkotta számomra ezt a történetet – a megváltásról, arról, hogy mindent elvesztett és hogy szerezte vissza. A történetmesélés az, amit mindig is csinált” – közölte az énekeső tehetségéről.

Taylor Swift

Taylor Swift

Fotó: Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin / TIME / TIME Person of the Year / AFP

De miért pont ő?

Az énekesnő relevanciáját és a közéletre gyakorolt hatására is reflektálnak az írásban.

Ha szkeptikus vagy, fontold meg: Hány beszélgetést folytattál Taylor Swiftről idén? Hányszor láttál róla fotót, miközben a telefonodon görgetsz? Te is el elzarándokoltak egy olyan városba, ahol fellépett? Vettél jegyet a koncertfilmjére? Lájkoltál egy Instagram-posztot, vagy nevettél egy tweetjén, vagy rákattintottál egy róla szóló címlapra? Azon kaptad magad, hogy a Cruel Summert dúdolod a boltban sorban állás közben? Bevallotta egy barátod, hogy estéről estére az Eras Tour klipjeit nézte a TikTok-on? Vagy talán pont te voltál az? – jegyzi meg a szerző.

A Time magazin 1927 óta ítéli oda az adott év legbefolyásosabb személyiségének „az év embere” címet. 1938-ban például Adolf Hitlert választották meg az év emberének; de 2022-ben Vlodimir Zelenszkij ukrán elnök és „Ukrajna szelleme” kapta az elismerést.

Az interjúban Taylor Swift pályája kezdetéről, zenei pályáján elé gördült akadályokról beszélt, és arról, hogy tudta ezeket legyőzni.

Írta a Magyar Hírlap