Harry herceg szerint el kellett hagyniuk az Egyesült Királyságot

A lap felidézte, hogy a herceg és felesége, Meghan Markle 2020-ban jelentette be, hogy nem kívánnak többé a brit királyi család aktív tagjai lenni. Lemondtak kötelességeikről, majd pedig az Egyesült Államokba költöztek. Jelenleg Kaliforniában, Montecitóban élnek a gyermekeikkel. A kötelességekről való lemondással azonban elvesztették az állam által garantált személyi védelmüket is. Harry herceg azonban ezt most szeretné visszaszerezni azokra az alkalmakra, amikor Angliában járnak.

A herceg az ügy legutóbbi tárgyalására küldött egy vallomást, amelyben az áll: nem úgy történtek a dolgok 2020-ban, ahogy mindenki hiszi. Ők ugyanis nem elhagyták, hanem el kellett hagyniuk Angliát. Emellett arról is beszélt: bármennyire is szeretné, jelenleg – megfelelő védelem nélkül – nem érzi biztonságban a gyermekeit az országban.

Hangsúlyozta: az Egyesült Királyság az otthona, és központi szerepet játszik a gyermekei örökségében. Azt szeretné, hogy „olyannyira otthon érezzék magukat itt, mint az Egyesült Államokban”. Ez azonban nem történhet meg, ha nem lehetséges biztonságban tudni őket brit földön – érvelt Harry herceg.

Írta a Magyar Hírlap