Oroszország összehangolt téli hadjáratot indíthat Ukrajna ellen

A Sky News értesülései alapján azt írják, hogy Oroszország összehangolt téli hadjáratot indíthat Ukrajna kritikus energetikai infrastruktúrája ellen. Egy nyugati tisztviselő azt állítja, hogy péntek hajnalban az oroszok erre már tettek is egy kísérletet. Mint felidézték, az Ukrajna területén végrehajtott csapásokat Tu–95 bombázók segítségével hajtották végre, amelyeket az elmúlt hónapokban nem vetettek be. Emellett a támadáshoz nagy pontosságú rakétákat használtak.

„A legalább egy civil haláláról szóló tragikus jelentések ellenére a károk mindent figyelembe véve minimálisak” – tette hozzá a Sky News forrása. A televízió informátora hangsúlyozta, hogy ez a rakétatámadás hírszerzési szempontból nincs összhangban az oroszok által rendszeresen végrehajtott dróntámadásokkal.

A karpat.in.ua is arról írt, hogy december 8-án hajnalban az oroszok több hónap után először indítottak hatalmas rakétatámadást Ukrajna ellen. A légvédelmi erőknek Kijev hivatalos közlése szerint a 19 darab X-101/Kh-555 rakétából 14-et sikerült lelőniük, amelyeket a támadók a Tu–95-ös bombázók segítségével indítottak el. Voltak találatok is, amelyek következtében egy ember meghalt.

Írta a Magyar Hírlap