Sok magyarnál lehet egy ebből a milliókat érő telefonból

A porták felidézte, hogy az idei év elején járta be a sajtót a hír, miszerint egy akkor csaknem 16 éves, első generációs iPhone jelent meg egy aukciós oldalon. Egy A1203, MA712LL/A 8 GB-os modellről van szó, ami teljesen érintetlenül feküdt évekig tulajdonosa, Karen Green fiókjában. Aztán felbecsültette, és 50 ezer dollárra, azaz 17,6 millió forintra árazták be neki.

Most egy hasonló licitre bukkant a Pénzcentrum a világ egyik legnagyobb aukciós háza, a Sotheby’s hivatalos weboldalán: egy első generációs, iPhone 4GB-os készüléket hirdettek meg, amelyhez még egy iPhone Bluetooth Headset (Factory-sealed) és egy 160 GB-os, hatodik generációs iPod Classik is jár. Az aukciós ház becslése szerint a csomag 40–60 ezer dollárt is érhet.

A 3,5 hüvelykes LCD-kijelzővel és a 2 megapixeles kamerával rendelkező első generációs iPhone lehetővé tette a felhasználók számára, hogy egy érintéssel hozzáférjenek a zenéikhez, videóikhoz, e-mailekhez és az internethez. Az új készülék ezzel az iPhone és az iPod korábbi modelljeit váltotta fel egy újszerű, érintőképernyős megoldással. Ráadásul a készüléken ugyanaz az OS X operációs rendszer futott, mint a Mac számítógépeken, és 4GB tárhellyel rendelkezett. Ezért akkor 499 dollárt (mai árfolyamon számolva 174 921 forintot) kellett fizetni.

Írta a Magyar Hírlap