A „Golden Retriever-férfiak” hódítanak: leáldozott a macsós rosszfiúknak

A közösségi médiában, főleg a TikTokon a „Golden Retriever-férfiak” kulcsszóval ellátott videók együttesen több tíz millió megtekintést értek el, vagyis most azok a férfiak hódítanak, akik ebbe a kategóriába tartoznak. De kik is ők pontosan? Természetesen nem az ilyen fajtájú ebek tulajdonosaira utalnak, hanem azokra a férfiakra, akik hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek: kedvesek, szelídek, gyengédek, ragaszkodóak, és szívesen tesznek mások kedvére.

Ehhez persze néhány külső tulajdonság is hozzátartozik: imádnivaló mosoly és nagy barna szemek, hogy csak néhányat említsünk. Az Urban Dictionary meghatározása szerint ez egy „olyan partner, aki laza, és meglehetősen egyszerűvé teszi a boldog és teljes értékű kapcsolat fenntartását”.

A hírességek közül a szuper mosolygós énekest, Shawn Mendest, és a Pókember sztárját, Tom Hollandot sorolják a „Golden Retriever-férfiak” közé.

Hayley Quinn randitréner a The Huffington Postnak elmondta, miért lelkesednek a nők ezekért a férfiakért.

„Nem nehéz belátni, miben rejlik egy »Golden Retriever-férfi« vonzereje” – mondta a szakértő. „Az igazság az, hogy míg bizonyos tulajdonságokat, amelyeket a „rosszfiúkkal„ társítanánk – mint például az önbizalom és az asszertivitás – vonzónak tekinthetünk, hosszú távon a gondoskodás és a figyelmesség győzedelmeskedik”.

Írta a Magyar Hírlap