Sikeres évet zár a Start Garancia Zrt.

MH/MTI
2023. december 11. hétfő. 16:29

Az adózott eredmény és a saját tőke is tovább nőtt – közölték. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) joggyakorlása alatt működő Start Garancia Zrt. nemzetgazdasági szempontból jelentős, nagy volumenű finanszírozási ügyletekhez nyújt kezességet állami viszontgarancia mellett. A szervezet működése a beruházások finanszírozásának megkönnyítésén, segítésén keresztül érdemben támogatja a gazdaság szerkezeti és kockázati diverzifikációját, a versenyképesség megerősítését, ekképpen hozzájárul Magyarország gazdasági növekedésének helyreállításához, a családok és a munkahelyek megvédéséhez – írták.

Limbach Attila, a Start Garancia Zrt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a tavalyi sikeres évhez hasonlóan idén is folytatódott a Start Garancia Zrt. kezességvállalási állományának dinamikus növekedése, amit turbulens makrogazdasági környezetben, a finanszírozási piac alacsony intenzitása mellett sikerült elérni. A gazdaságfejlesztési célokkal összhangban, továbbra is minél több vállalatot és projektet terveznek támogatni – mondta a vezérigazgató.

Tavaly a cég adózás utáni eredménye 2,33 milliárd forintra nőtt a 2021 évi 452 millió forintról, a jutalék- és díjbevételek közel 300 millió forintról mintegy 3 milliárd forintra emelkedtek. A cég mérlegfőösszege egy év alatt több mint 7 százalékkal, 111 milliárd forintra emelkedett 2022-ben. A kezességvállalás állománya közel a duplájára, 115 milliárd forintról 210 milliárd forintra nőtt, a saját tőke 100,5 milliárd forintról 103 milliárd forintra 2022-ben.

Írta a Magyar Hírlap