Maratoni élő adás vár Putyinra

A csütörtöki nap folyamán mind az egyszerű oroszok, mind a hazai és külföldi média akkreditált képviselői kérdezhetnek. Ezt már 2020-ban, a koronavírus-járvány tetőpontján is megtették.

„Ez mindig egy nagyon hosszadalmas és informatív, különleges jellegű esemény” – mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. Több mint 1,5 millió kérdés érkezett. Az egyik hívás másfél órán át tartott.

Az orosz és a külföldi média képviselői egyaránt akkreditáltak. Az Oroszország elszigeteltségéről szóló nyugati nyilatkozatok ellenére az ország hatóságai továbbra is nyitottak a külföldi médiával folytatott párbeszédre, amit Putyin tavalyi nyilvános beszédei is többször megerősítettek. Az esemény előestéjén az akkreditált újságírók emléktárgyakat kaptak.

Az elnökkel az előző közvetlen vonalra 2021. június 30-án került sor. Ez 3 óra 40 percig tartott. Ugyanezen év december 23-án csaknem négyórás sajtótájékoztatóra került sor.

„Ez egy kiváló szociológiai keresztmetszet annak elemzésére, hogy milyen problémákat érzékelnek a legélesebben a polgárok” – fogalmazott Peszkov, a Kreml szóvivője.

Írta a Magyar Hírlap