Gránátok robbantak egy kárpátaljai tanácsülésen

Egy ember életét vesztette, 26-an pedig megsérültek, közülük hat ember állapota válságos – közölte a kárpátaljai megyei rendőrség sajtószolgálata Kereckei (Lerecki) Községi Tanács épületében történt robbantásról.

A jelentés szerint – írja a Kárpáti Igaz Szó – három kézigránátot robbantott fel egy önkormányzati képviselő a Kereckei (Lerecki) Községi Tanács épületében, a Munkácsi járásban pénteken délelőtt. Épp ülésezett a képviselő-testület, amikor a férfi váratlanul elővette a zsebéből három gránátot, majd kihúzta a biztosítószeget és a tanácsterem közepére dobta. A szerkezetek másodperceken belül felrobbantak.

Az elsődleges információk szerint a detonációkban egy ember, a merénylő életét vesztette, 26-an pedig megsérültek. Tizenkét személyt kórházba szállítottak, hat ember állapota válságos.

A tanácskozást videóra rögzítették. A rendőrség által közzétett felvételen látszik, ahogy a férfi belép a terembe, megáll az ajtóba előveszi a gránátokat a zsebéből majd eldobja azokat. A robbanások pillanata is látszik, ezt követően a sűrű füstben sikoltozó embereket lehetett hallani.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap