Kósa Ádám: A vakoknak és gyengénlátóknak, siketeknek és a nagyothallóknak is akadálymentes a nemzeti konzultáció

A vakok és gyengénlátók, illetve a siketek és nagyothallók számára is akadálymentes a nemzeti konzultáció – közölte a Fidesz európai parlamenti képviselője hétfői, a Facebookra feltöltött videónyilatkozatában.

Az, hogy a magyar kormány rendre kikéri a magyar emberek véleményét fontos közéleti és politikai kérdésekben, egyedülálló a világon – vélekedett nyilatkozatban a politikus, aki maga is siket.

Közlése szerint: az, hogy a konzultáció kitöltése akadálymentes a vakok és gyengénlátók, valamint a siket és nagyothalló honfitársaink számára is, az a fogyatékossággal élő honfitársainkat képviselő érdekvédelmi szervezetekkel kötött megállapodásnak köszönhető.

Nincs tehát akadálya annak – folytatta –, hogy a fogyatékkal élők hallassák a hangjukat, hiszen az online konzultációs felület önmagában akadálymentes a vakok és gyengénlátók számára felolvasóprogrammal, a siketek és nagyothallók számára pedig a https://sinosz.hu/jelnyelven-is-elerheto-a-nemzeti-konzultacio-szuverenitasunk-vedelmerol/ című weboldalon jelnyelvi videós segítség található a kitöltéshez.

„Élj a lehetőséggel, járulj hozzá Magyarország szuverenitásának védelméhez! Fontos a véleményed!” – fogalmazott a nyilatkozatban Kósa Ádám.

Írta a Magyar Hírlap