Szentpéteri a tiszta választás ellen agitál

Úgy veszem észre, Szentpéteri Nagy Richárd alkotmányjogász a politikában szeret az isten ostoraként szerepelni. Csak a legutóbbi időket nézve már a múlt héten megkezdte a cipőjét Orbánba törölni, mintha a választások előtt pártonkívüliként pártfeladatot hajtana végre. Legutóbb pedig a Hírklikkben folytatta ezt az áldatlan tevékenységét. Belevágva az olvasó arcába, hogy a szuverenitásvédelmi törvényre az égvilágon semmi szükség. Meg hogy az egész putyinista, és csak azért hozta meg az Országgyűlés, hogy védeni lehessen a kormány hatalmát.

Csak úgy mellesleg, a legalább háromezer karakteres írásban meg sem említi a guruló dollárokat, az Amerikából érkezett, a gyurcsányisták választási sikerét elősegíteni hivatott, több milliárd forintot, amivel nyilván befolyásolni akarták a választások végeredményét. Ez már önmagában vérlázító, már csak azért is, mert 2022-ig konszenzus volt a pártok között abban, hogy ilyen alávaló cselekményre senki nem ragadtatja magát. Ha ugyanis valaki fizet valakinek azért, hogy valamilyen cselekményt hajtson végre, az egyet jelent azzal, hogy meg is kéri az árát, azaz hogy úgy táncoljanak, ahogy a pénz feladói fütyülnek. Ezért az az Alexander Sorost és Ursula von der Leyent ábrázoló plakát üzenete, hogy „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek.” Ne tegyünk eleget annak az elvárásnak, amelynek a guruló dollárok alapján benyújthatják a számláját.

Éppen azért született meg a szuverenitásvédelmi törvény, azért jött létre a Szuverenitásvédelmi Hivatal, hogy ne jöhessenek be pénzek külföldről a választásra. Eddig is tiltotta ezt jogszabály, de hagyott egy kis rést. Ha nem pártok, hanem civil szervezetek voltak a címzettek, s rajtuk keresztül jutott dohány a pártok választási kampányára, akkor mehetett a buli, mert a civil szervezetek számára nem volt tilos külföldről a pénzek elfogadása. Ezért volt célpontban a Mindenki Magyarországa Mozgalom Márki-Zay Péterrel az élén és a 99 mozgalom Karácsony Gergely vezetésével.

A pontos részletek még nem ismertek, de az tény, hogy a pénzek megérkeztek, s ha a nyomozóhatóság előrébb halad a vizsgálatával, akkor kiderülhet, hogy kik, pontosan milyen célra, kiknek az érdekében használták fel ezeket a pénzeket. Illetve kik az igazi feladók, megbízók, akiknek érdekében a baloldal az esetleges hatalomra kerülése esetén szolgálatot kellett volna teljesítsen.

Azt biztosan állíthatjuk, hogy nem a magyar választók érdekében kellett volna működniük. Tehát nem azok számára kell hasznot hajtaniuk, akik azért választják meg őket, hogy az ő életüket tegyék jobbá.

Szentpéteri jól tudja ezt, s ezért próbálja a kormány törvénykezési gyakorlatát eljelentékteleníteni. Ezért mondja azt, hogy semmi szükség a szuverenitásvédelmi törvényre, mert az nagyon is fáj nekik, hogy megszületett, megakadályozva azt a sötét gyakorlatot, ami a külföldi pénzek bezsebelése terén folyt. Sőt, Szentpéteri tovább megy, amikor kijelenti, „Egyszerűen átverik a közvéleményt, sajnos a független sajtó sem kivétel ez alól. Mert miközben a kormány a szuverenitásról beszél, semmi köze sincs a szuverenitáshoz. Ahhoz van köze, hogy bármit megtehessenek”.

Majd meggyalázza a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, amit független szervnek nevez az indoklás, de szerinte fából vaskarika, ami arra kell, hogy elvégezhessenek mindent, amit nem szégyellnek. Vagyis a hivatal bármibe betekinthessen, „bizonyítás jellegű” tevékenységet folytathasson.

De mi szüksége volt erre a kormánynak? – teszi föl a kérdést az alkotmányjogász. Hiszen már most is óriási a hatalma, miért akarta még így is bebiztosítani magát? – fűzi tovább a gondolatot, majd rögtön válaszol: azért, hogy akármi történjen, továbbra is hatalmon maradhassanak.

Ha van csúsztatás a cikkben, akkor ez közülük a legkirívóbb. Hihetetlen, hogy egy magát felkészült alkotmányjogásznak kiadó ember ilyen jellemtelenül bele tud hazudni az emberek arcába. Azt mondja, hogy azért kell a hivatali jogosultság, hogy hatalmon maradhasson az Orbán-kormány. Nem azt mondja, azért hogy érvényesüljön a demokrácia, hogy a magyarok szabadon, saját akaratukból választhassanak kormányt. Hanem azt sejteti, hogy ez egy elnyomó állam, amely minden eszközt megragad a hatalma megtartása érdekében.

Persze, tudjuk, valójában az fáj neki, hogy belátható időn belül Gyurcsányék választáson nem szereznek hatalmat Magyarországon. Ahhoz kellett a kiskapu, hogy valahogy mégis kormányra kerülhessenek. Szerencsére nem jött össze. Hogy a pénz hova lett, az majd kiderül.

A kiskapu azonban addig is bezárult. Hiába csattogtatja fegyverét az isten ostora.

A szerző szerkesztő

Írta a Magyar Hírlap