Hűlt helye maradt a betlehemi póninak egy hevesi faluban, kiderült, mi történt az éj leple alatt

Keddre virradóra nyoma veszett a betlehemi póninak a Heves vármegyei Adácson. Gondozójának a reggeli etetéskor tűnt fel, hogy az állat nincs a helyén.

A gyöngyösi rendőrök azonnal nyomozni kezdtek az ügyben, és a falu polgármestere is felhívta a lakosság figyelmét a közösségi oldalán a történtekre.

Az egyenruhások munkája hamar eredményre vezetett, a lovat a szomszédos Jászárokszálláson találták meg. Akinél rábukkantak, azt állítja, megvásárolta valakitől a jószágot.

Kamerafelvételünk is van arról, hogy községünk főterén 21 óra 13 perckor a pónit kergetik valakik – magyarázta a Heves Vármegyei Hírportál megkeresésére Soha Márton, Adács polgármestere.

A falu első embere elmondta, a képsorok tanulsága szerint egy sötét színű, valószínűleg fekete Toyota Hilux típusú autóval kísérték a patást a Jászárokszállás felé vezető úton.

A pónit és vele együtt egy szamarat négy éve vettem, azóta teszi a két állat jelenléte színvonalasabbá a karácsonyi várakozást. Eddig semmi probléma nem volt – részletezte.

Írta a Magyar Hírlap