Titkos ajtót fedeztek fel a Halászbástyánál

Egy videó szerint a Halászbástyánál furcsa alagutakra és titkos lejárókra lehet figyelmes az, aki nyitott szemmel jár.

A Mátyás templom közelében ugyanis van egy titkos ajtó a Halászbástyánál, ami felett a Szent Mihály-kápolna felirat áll. Ha pedig benézünk az ajtón lévő lyukon, láthatjuk, hogy egy lépcső vezet lefelé valahova. A videó készítője alulról is felvette a furcsa helyet, de egyáltalán nem derült fény arra, hogy valójában miről is van szó, mi lehet a Halászbástya alatt.

Objektum doboz

A TikTok-ra feltöltött felvétel alatt azonban több hozzászóló is akadt, valaki tudni véli, hogy mi található mostanában a föld alatt lévő téren a kápolna helyett. Egy hozzászóló ráadásul azt írta, hogy napközben állítólag le is lehet menni oda.

„Egy ajándékbolt volt ott. Régen merített papír dolgokat lehetett venni. Egy régi templombelső” – írta egy hozzászóló.

A Facebookra évekkel ezelőtt pedig egy fotó is felkerült a föld alatti helyről, ahol jól látható, hogy miként is néz ki és valójában hova is vezet a titokzatosnak tűnő lépcső. Akkoriban pedig arról is beszámoltak, hogy egy kombinált jeggyel valóban meg lehet nézni a régi kápolnát.

Objektum doboz

A budai oldalon elképesztően sok alagút van, a vár alatt is rejlik egy pincerendszer, amelynek a bejáratára bárki rábukkanhat. A legtöbb lejáratot azonban elrejtették, de egy kis segítséggel könnyen észre lehet őket venni.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap