Napokig volt egy sziklarepedés foglya, mire kiáltásait meghallották

Legalább három napig volt egy sziklarepedés foglya egy amerikai férfi a kaliforniai San Diego egyik tengerparti sziklafalán, mire meghallották segélykiáltásait, és egy hosszú, több mint egy napon át tartó mentőakcióval kiszabadították. A férfi a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint egy szűk lyukba esett bele, miután megcsúszott, majd deréktól lefelé beszorult.

A férfihez helyi idő szerint csütörtök délután riasztották a mentőalakulatokat, miután járókelők meghallották a segélykiáltásait. A férfi a segítségére sietett embereknek elmondta, hogy három napja kiabált segítségért, de addig senki sem hallotta meg.

Helyi tisztségviselők elmondták, hogy „extrém nehéz” volt kiszabadítani a férfit, mivel a lyuknak, ahol beszorult, mindössze fél méter széles volt a bejárata, maga a helyszín pedig „nagyon veszélyessé tette a mentőalakulatok dolgát”. A mentést csütörtök este az érkező dagály miatt fel kellett függeszteni, és csak másnap reggel tudták folytatni, így a férfi a lyukba szorulva volt kénytelen eltölteni azt az estét.

Objektum doboz

A 10 New San Diego televízió riportja szerint több mint 150 ember vett részt a mentésben, köztük más megyéből érkezett speciális mentőalakulatok. A Fox 5 beszámolója szerint a mentőalakulat két legkisebb tagját eresztették le a férfihoz a piciny lyukba, akik kis lyukakat fúrtak a sziklába, amiket mikrorobbantásokkal mozdítottak el, hogy hozzáférjenek a beszorult férfihoz, akit végül egy daru segítségével emeltek ki.

Írta a Magyar Hírlap