Útinform: országszerte jók a látási viszonyok

Veszprém, Komárom, Fejér, Bács, Csongrád-Csanád vármegyék nagy részén, valamint Tamási, Dabas, Csorna és Jászberény térségében szemerkél, esik az eső. Az ország többi részén borús, felhős az idő. A gyorsforgalmi utak sónedvesek, vizesek.

A fő, és mellékutak burkolata Gyomaendrőd, és Eger térségében lagyakosak, hókásásak. Az ország többi részében sónedvesek, vizesek. Az ország egész területén jók a látási viszonyok.

Tiszafüred térségében közepes erejű (30-39 km/h) szél fúj. Az ország többi részén gyenge szél, vagy szélcsend van.

A hőmérséklet -1 fok és +4 fok között változik.

Az éjszaka folyamán a halmazállapot-váltás határa lassan, de fokozatosan tolódik északkelet felé, emiatt a havazást egyre nagyobb területen havas eső, eső váltja fel. A már meglévő hóréteghez a síkvidéki, alföldi részeken jellemzően lepel-3 cm friss hó adódhat hozzá reggelig. Elsősorban az Északi-középhegység nyugati felén, és a Dunántúli-hegység északkeleti részén 2-300 m fölött néhol további 4-5 cm-t elérő, esetleg meghaladó mennyiséggel gyarapodhat a hótakaró, amely már az éjszakai órákban egyre többfelé gyors olvadásba kezd.

Éjjel elsősorban az északnyugati határ közelében, vasárnap főként a Dunántúli-középhegység keleti felében, a főváros térségében és az Északi-középhegység magasabb tájain az északnyugati szelet időnként 60-65 km/h-t (kis eséllyel 70 km/h-t) elérő, meghaladó széllökések kísérhetik.

Írta a Magyar Hírlap