Tajvan bővítette Oroszországgal szembeni szankcióit

MH/MTI
2023. december 26. kedd. 18:02
Frissítve: 2023. december 26. 18:35

A tajvani gazdasági minisztérium bejelentette kedden, hogy bővítette azoknak a termékeknek a listáját, amelyek exportját megtiltották Oroszországba és Fehéroroszországba.

A tárca közölte: azért bővítették a szankcionált termékek listáját, hogy eleget tegyenek a vállalt nemzetközi együttműködésnek, és elejét vegyék annak, hogy Oroszországban vagy Fehéroroszországban katonai célokra használjanak fel csúcstechnológiás tajvani termékeket. A listára kerültek olyan berendezések, amelyek félvezetők gyártásához szükségesek, illetve bizonyos vegyi anyagok és gyógykészítmények. Az új szankciók összhangban vannak az Európai Unió, az Egyesült Államok és más országok által Oroszország ellen bevezetett büntetőintézkedésekkel – tették hozzá.

A közleményben utaltak arra is, hogy a nyugati országok – ukrajnai harcmezőkről összegyűjtött fegyvertörmelékek vizsgálata alapján – nemrég összeállítottak egy „közös, kiemelt fontosságú listát” azokról az elektronikai és műszaki alkatrészekről és berendezésekről, amelyek kereskedelmi forgalomban széles körben kaphatók, de fegyvergyártáshoz is felhasználhatók.

Írta a Magyar Hírlap