Laposabb hasat szeretne? Ezekkel a reggelikkel elérheti

Ébredés után nagy pohár víz

A vízivás ébredés után jelzi a szervezetnek, hogy ideje elkezdeni a napot. Egy nagy pohár víz elkortyolgatásával a reggeli – és minden azt követő étkezés – előtt, jelentős súlycsökkenést is elérhetünk.

Felkelés után fél órával reggelizzen!

Ha nem így teszi, a metabolizmusa, vagyis az anyagcseréje drasztikusan lassulhat. A teste ugyanis abbahagyja a kalóriák égetését, mert megpróbál minden energiaforráshoz ragaszkodni, amit csak talál.

Makrotápanyagok

A reggelijének tartalmaznia kell az összes makrotápanyagot (fehérje, zsír, szénhidrát). Kiváló fehérje- és a jóféle zsírok forrása a tojás, szénhidrátnak pedig elég egy adag zöldség és gyümölcs – ez utóbbi lehetőleg a piros bogyós legyen, amely tele van flavonoidokkal.

Édes péksütit soha reggelire

A reggeli rohanásban csábító lehet egy kakaós csiga vagy lekváros fánk. Ám ezek az ételek a glükóz gyors emelkedéséhez, a „cukorcsúcshoz”, majd jelentős mértékű csökkenéshez vezetnek, amely kimerültséget és éhségérzetet vált ki.

Zabpehely

A zab jó forrása az oldható rostoknak, amelyek segítik az emésztést. Egy tanulmány szerint a reggeli zabkása növelheti a jóllakottságot, amely azt is eredményezheti, hogy később alacsonyabb kalóriatartalmú ebédet választ. A teljes kiőrlésű gabonák és a gabonarost bevitele százalékos csökkenést idézhet elő a teljes testzsír és az alsó hasi zsírtömeg értékeiben.

Írta a Magyar Hírlap