Zelenszkij irreális tervei 2024-re + VIDEÓ

A lap szerint újévi üzenetében Zelenszkij megismételte ígéretét, miszerint legalább egymillió drónt fognak gyártani. Beszédében úgy fogalmazott: „Jövőre az ellenség meg fogja érezni a hazai termelés haragját”.

A cikkben azt írják: az újévi üzenet alig néhány órával az újabb orosz támadások előtt hangzott el. Az Oroszország által megszállt Donyeckben négy ember halálát és 13 sebesültet jelentettek – közölte Denis Pushilin, Donyeck oroszok által beiktatott vezetője a Telegramon.

A tavaszi offenzíva nem hozott áttörést

Zelenszkij elismerte, hogy országa tavaszi offenzívája nem volt olyan sikeres, mint remélte, de üzenetében hangsúlyozta, hogy országa megerősödött Oroszország teljes körű inváziójával szemben. A BBC szerint Putyin az újévi beszédében – amely a tavalyihoz képest érezhetően visszafogott volt –, nem érintette az ukrajnai háborút, de elmondta: „Mindenkinek üzenem, aki az igazságért és az igazságosságért folytatott harc élvonalában tevékenykedik: ti vagytok a mi hőseink, a szívünk veletek van, büszkék vagyunk rátok, csodáljuk a bátorságotokat!”.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap