Szánthó Miklós: A woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

MH/MTI
2024. január 3. szerda. 9:59
Frissítve: 2024. január 3. 10:04

Szánthó Miklós az amerikai lapban közölt véleménycikkében azt írta, manapság sokat hallani Magyarországról, Orbán Viktor miniszterelnök „felháborítja a progresszív liberálisok kényes érzékenységét”, az amerikaiak kíváncsiak „erre a távoli országra, amely a globalista baloldal szúrós tüskéjévé vált.”

Mint fogalmazott, elkezdődött a „fordított felfedezések kora”, amikor Tucker Carlsontól és Jordan Petersontól kezdve Micheal Knowles-ig mindenki felfedezi magának Magyarországot.

„Magyarország múltja valóban lenyűgöző, sokan megásták a sírunkat, de már jóval előttünk beleestek az övékbe” – folytatta Szánthó Miklós. Emlékeztetett arra, hogy „nemzetünket mindig is birodalmak vették körül és szállták meg elég gyakran. E nagyhatalmak mindegyike igyekezett asszimilálni minket, akár hódítással, akár kulturális dominanciával, de mind elbuktak, a magyar nemzet és az állam magyar marad, bármi történjék is” – hangsúlyozta a főigazgató.

Hozzáfűzte, „mindig is komolyan vettük és hatékonyan ellenőriztük határainkat, tiszteletben tartottuk vallási gyökereinket, vigyáztunk állami szuverenitásunkra és alkotmányos hagyományainkra. A család társadalmunk sarokköve. Azt is felismertük, hogy a demográfia nemcsak szuverenitás kérdése, hanem geopolitikai kihívás is.”

Több birodalom metszéspontjában, „a köztük lévő háborúknak mi fizettük meg az árát, hiszen csatatérré vagy megerősített előőrssé váltunk” – emlékeztetett Szánthó Miklós. Kiemelte: minden esetben, amikor a fegyverek helyét átvette a kereskedelem és a diplomácia, akkor Magyarország felvirágzott.

Érdekünk tehát a háborúktól való távolmaradás, a békés és összekapcsolt világ fenntartása, nem pedig a leválás és egy új hidegháború – állapította meg a főigazgató. Úgy véli, ezt a progresszív baloldal gyakran félremagyarázza, azonban „mi abszolút elkötelezettek vagyunk a Nyugat mellett (…), de nem akarjuk, hogy egy intoleráns, totalitárius ideológiába burkolózzon és elszigetelődjön a világtól”.

Szánthó Miklós szerint „a progresszívek örülnek egy új hidegháború kilátásának, mert azt remélik, hogy ideológiájuk legszélsőségesebb formáját a félelem és az elszigeteltség révén tudják majd érvényesíteni”.

A progresszív oldalról kifejtette: „Egy szektává vált, ami színtiszta marxizmust követ; a woke-mozgalom istentelen és gyökértelen, megtámadja a történelmi és kulturális hagyományokat, az állami szuverenitás lebontására törekszik, aláássa zsidó-keresztény etikánkat és nemzeti identitásunkat, felforgatja a családot és agymosást végez a gyermekeken.”

Magyarország az utolsó hely – Európában biztosan –, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket, egy ország, amelyet még mindig választott politikusok vezetnek, és nem egy bürokratikus mélyállam irányít – fogalmazott a főigazgató. Hozzátette, a kontinens többi része „a káros önámítás és a tragikus hazugságok mocsarába süllyedt”.

Szánthó Miklós nyilvánvalónak nevezte, hogy Magyarország „egyedül nem tudja kihúzni civilizációnkat a neoliberális globális rend kétségbeesett mocsarából”. A kulcs a nemzeti erők nemzetközi szövetsége – hangsúlyozta. Szerinte „ez a világ minden tájáról, de különösen Amerikából érkező jóakaratú és józan gondolkodású emberek összefogását jelenti”.

Írta a Magyar Hírlap