Bővül a magyar műsorok kínálata Burgenlandban

Az ORF Burgenland az év elején kibővíti a burgenlandi horvát, magyar, cseh, szlovák és roma nemzetiségűek számára szóló programkínálatát. Mind a televízióban, mind a rádióban több idő áll majd rendelkezésre a népcsoportok nyelvén.

Bővíti programját a Radio Burgenland – jelentette be az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint az adásban elhangzott, a Musikmosaik című zenei szegmens bevezetésével a népcsoportok, azaz a horvát, magyar, cseh, szlovák és roma nemzetiség nyelvén megszólaló változatos hangzásvilág közvetlenül a hallgatók nappalijába jut majd el. Az érintett kisebbségek egy-egy órás műsort kapnak, amely szerdánként este 20.00 és 21.00, illetve 21.00 és 22.00 óra között, felváltva kerül az éterbe.

A „Wir| češi, Hrvati, Magyarok, Roma, Slováci és Slovenci“ című többnyelvű televíziós műsorok jövőbeli első adásával az ORF-2 mind a hat ausztriai őshonos népcsoport legfontosabb többnyelvű platformjaként mutatkozik be. A fix német felirattal ellátott adásokat a jövőben minden második pénteken 10:40-kor sugározzák. Egyben hozzátették, mindezeken túl az internetes felületek is megújulnak.

Írta a Magyar Hírlap