Megszólalt a fogorvos: mikor ne mosson fogat! + VIDEÓ

Shaadi Manouchehri, egy londoni fogorvos elárulta, hogy három olyan időszak van, amikor soha nem szabad fogat mosni, mert az több kárt tesz, mint használ.

1. Hányás után

Soha nem szabad fogat mosni hányás után. A gyomor tartalma rendkívül savas, és a száj is nagyon savas állapotban van ilyenkor, így ha közvetlenül utána fogat mosunk, azzal koptatjuk a zománcot – magyarázta a szakember, aki rendszeresen oszt meg szájápoláshoz kapcsolódó tartalmakat a követőivel.

A fogorvos elmondta, hogy ez egy érthető reakció, hiszen ilyenkor mindenki megpróbál megszabadulni a rossz leheletétől, de ha közvetlenül a hányás után fogat mosunk, azzal lényegében minden kis résben elkenjük ezt a rossz és savas anyagot.

2. Reggeli után

Sokan a reggelit követően egyből a fürdőszoba felé veszik az irányt. Azonban a szakember szerint soha nem szabad közvetlenül a reggeli után fogat mosni.

− Ilyenkor a száj nagyon savas, és ha fogat mos, akkor ezt rádörzsöli a fogaira, amelyek idővel így elkophatnak – fejtette ki Shaadi Manouchehri.

3. Édesség után

A fogorvos közölte, érdemes várni a fogmosással akkor is, ha korábban valamilyen édességet fogyasztott.

– Ne mosson fogat, ha éppen édességet evett, várjon legalább 60 percet. Ilyenkor a száj tele van savval, és ha azt a fogain szétdörzsöli, akkor azzal tönkre teheti a zománcot – figyelmeztetett a szakember.

A videóban elhangzottak sokkolták az embereket. Sokan megjegyezték, hogy évekig rosszul mostak fogat, míg mások arra panaszkodtak, hogy ezeket gyerekként nem mondták el nekik, ugyanis így sok esetben megmenthették volna a fogaikat – írja a Ladbible.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap