Elszabadult a pokol a nyírségi településen

December 29-én hajnalban egy encsencsi lakástűzről érkezett bejelentés. A házban később megtalálták az ott lakó 68 éves nő, Jolánka holttestét, akiről a nyomozás során kiderült, hogy bűncselekmény áldozata lett.

Gyilkosát pár óra múlva otthonában fogták el a rendőrök, miután a térfigyelő kamerákon pontosan beazonosítható volt a fiatal férfi. A gyilkos az áldozatát 55 késszúrással ölte meg, és fültől fülig elmetszette a torkát. A lakást azért gyújtotta fel, hogy elterelje a gyilkosságról a gyanút.

A 25 éves férfinak nem ez volt az első bűncselekménye. Három héttel Jolánka néni meggyilkolása előtt egy másik encsencsi asszonyhoz tört be. A helyiek elmondása szerint Katalint fejszével vágta fejbe, az asszony azóta is súlyos fejsérüléssel fekszik a kórházban.

Ezután a 25 éves gyanúsított egy helyi férfinak esett neki baltával és késsel, a férfit a felesége mentette meg.

Bár a gyilkossággal gyanúsított Krisztofert azóta letartóztatták, a településen nem csitulnak a kedélyek, a lakosok egyáltalán nem érzik biztonságban magukat. Egyesek szerint csak összefogással tudják elérni, hogy újra rend legyen a településükön.

Drogterjesztők vették át az uralmat

„Vigyétek elvonóra a drogosokat! Félni fogunk kimenni az utcára, meg dolgozni menni vagy mi van?” – tette fel a kérdést egy encsencsi nő. A legtöbben azt mondják a településen élők közül, hogy a drogok és drogterjesztés miatt alakultak ki ezek az áldatlan állapotok Encsencsen.

„Encsencsen nagyon elszabadult a pokol! Fiatalok, akik most nőttek fel! Ha nem hagyjátok abba, amit csináltok, balhé lesz! A fiatalságot drogoztatni a szegénységben, az a legnagyobb bűn! Az a vagányság, hogy dílerek vagytok?” – üzente az állítólagos drogdílereknek egy volt encsencsi lakos, aki a szívén viseli a település sorsát.

A brutális gyilkosság után a falu polgármestere, Szedlár János is arról beszélt a szon.hunak, hogy a településen nagyban zajlik a kábítószer-kereskedelem.

Az elmúlt időszakban olyan események történtek Encsencsen, melyek talán egyenesen vezettek ide. Hónapokkal ezelőtt elkezdett megnőni azoknál a családoknál a forgalom, amelyek bódító-, kábítószereket árulnak. És már nem csak helyiek keresték fel őket, a környező településekről is jöttek vevők” – mondta el a lapnak a polgármester.

Összefognak az encsencsiek

„Fekete szívecskéket mindenki tud posztolgatni, de attól nem lesz rend. Ahhoz erős szándék kellene és igazi férfiak” – jelentette ki egy encsencsi hölgy a bestiális gyilkosság másnapján, amikor rengetegen gyászolták Jolika nénit.

A településen élők közül sokan szorgalmazzák, hogy legyen rend.

„Miért nem lehet békében élni Encsencsen? Az embernek nincs egy nyugodt éjszakája! Folyton attól kell tartani, hogy betörnek, a saját házadban, portádon megtámadnak. Mi lett veletek? Eddig Magyarország 90 százaléka nem is hallott Encsencsről, most meg horrorfalunak nevezik pár ember miatt. Ne kelljen már nyugtalan életet élni Encsencsen! Főleg a fiatalság miatt, mert bedrogoznak, és olyan dolgokat művelnek, ami nagyon rossz. Ezt azért raktam ki és osztottam meg, mert igenis jogom van hozzá! Hisz születésem óta encsencsi lakos vagyok, és szeretnék továbbra is az lenni. Annyi munkalehetőség van, hogy az ember belerokkan, és ezáltal a megélhetést lehet biztosítani magunknak és a családjainknak. Nem kell ahhoz másokat kirabolni, meggyilkolni. Senki ne mondja azt, hogy nem lehet megélni, mert igenis meg lehet élni! És tudjátok, mi kell hozzá? Becsületes, szorgalmas és odaadó munka! Ezt a fajta agressziót, lopásokat, becstelenséget, ami van Encsencsen, azonnal be kell fejezni.

Tegyük élhetővé Encsencset együtt!

– szólította fel a lakóközösséget egy helyi születésű férfi.

Rengeteg rendőr jelent meg a településen

Az encsencsiek közben arról beszélnek, hogy az elmúlt napokban rengeteg rendőr jelent meg a településen.

„Rengeteg rendőr megjelent a településen. Ezután nem lehet nyugodt éjszakájuk ezeknek a kábítószer-terjesztőknek. Bármelyik órában kopogtathat a hatóság az otthonukban” – számolt be egy encsencsi nő a kialakult helyzetről. A fokozott rendőri jelenlétet a megyei rendőrség megerősítette lapunknak.

„Elektronikus úton a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőrfőkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állománya a Készenléti Rendőrség Nyírbátori egységével közösen megerősített szolgálatot lát el a vármegye egész területen, többek között Encsencsen is, a közrend, közbiztonság fenntartása és a lakosság szubjektív biztonsága érdekében” – tájékoztatta a Borsot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap