Fák közé szorult és elnyelte a sár a magyar szerelmesek autóját

Az egész Európára jellemző heves esőzések Ausztriát sem kímélték karácsony előtt. Egy magyar házaspár borzalmas módon szenvedett balesetet december 23-án este. A magyar házaspár az esti órákban autózott Tirolban. Mivel aszfaltozott útszakaszon haladtak, valószínűleg nem számítottak arra, ami velük történt.

Két magyar autóját sodorta el egy földcsuszamlás, mely szó szerint lelökte őket az útról

– adta hírül az osztrák rendőrség a történtek után nem sokkal.

Hiába haladtak el egy fákkal szegélyezett útszakaszon, a heves esőzések miatt az egyik pillanatban egy óriási sárlavina sodorta el őket. A hömpölygő sártömeg először letolta a több tonnás autót az útról, majd hosszú métereken keresztül vitte magával. A páros kocsija végül néhány fán fennakadva tudott megállni, az út szintje alatt csaknem négy méterrel.

A helyszínre kiérkező hatóságok elsőként azzal az akadállyal szembesültek, hogy meg kell tisztítaniuk az utat ahhoz, hogy eljussanak az autóhoz és a benne lévőkhöz. A 25 éves sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, mellette ülő 21 éves felesége pedig sokkos állapotban volt. A Reith im Alpbachtal önkéntes tűzoltóságán dolgozók és a wörgli útfenntartó részleg munkatársai azóta teljesen megtisztította a sárlavinától a korábban járhatatlan útszakaszt, melyet beton védőfal elemekkel is biztosítottak.

A magyar házaspár totálkáros autójáról, valamint a természeti jelenség miatt bekövetkezett balesetről készült brutális felvételeketitt tudja megnézni.

Írta a Magyar Hírlap