Biden segítség nélkül már semmire sem képes + VIDEÓ

Az amerikaiak többsége úgy véli, hogy Biden mentális állapota rohamosan romlik, ugyanakkor a Fehér Ház nem biztosít átlátható tájékoztatást erről − állította Ronny Jackson, az elnöki rezidencia korábbi orvosa, aki felelős volt Donald Trump és Barack Obama egészségéért is. A szakember kritikával illette a múlt héten nyilvánosságra került jelentést, amely szerint a nyolcvanegy éves politikus teljes mértékben alkalmas az elnöki feladatok ellátására.

Beszédét követően Jill Biden, az elnök felesége, hirtelen a színpadra lépett, hogy segítsen férjének elhagyni az emelvényt. Ezután az elnök még röviden motyogott valamit a mikrofonba, majd lassan elhagyta a színpadot.

Objektum doboz

A kampánybeszédet követően, mikor Biden szállt ki a Marine One helikopterből Delaware-ben, szintén zavarodottnak látszott, amit aztán a közösségi média felhasználói újabb kritikákban osztottak meg.

A helikopteres leszállásnál többen megfigyelték az elnök furcsa viselkedését. Az RNC közösségimédia-fiók megjegyezte, hogy két hét szabadság és egy 32 perces beszéd után Biden nagyon zavarodottnak tűnt.

A Benny Johnson kommentátor hasonlóan kijelentette, hogy „Biden újra eltévedt”.

Objektum doboz

Az elnök, aki 78 évesen lépett hivatalba 2021 januárjában, rendszeresen kérdéses egészségi és mentális állapota miatt szembesül kritikákkal. Egy friss NBC-felmérés szerint a regisztrált szavazók 59 százaléka „jelentős aggodalmakat” érez Biden fizikai és mentális egészsége iránt.

Írta a Magyar Hírlap