Betekintés a walesi hercegné, Kate Middleton sminktitkaiba

Kaufmann Angéla
2024. január 14. vasárnap. 5:31

Kate Middleton állandó szépség- és stílusikon, amióta a nyilvánosság elé lépett, és könnyen belátható, miért: a walesi hercegné igazán tudja, hogyan nézzen ki könnyedén elegánsan. Megjelenésének egyik legállandóbb része a természetesnek ható, ragyogó sminkje, amely számtalan királyi programon keresztül kísérte el, miközben világszerte inspirálja a szépség szerelmeseit. Ha valaha is azon töprengett, hogyan utánozhatná visszafogott, mégis tündöklő megjelenését, akkor lássuk a sminktitkait egyenesen egy sminkestől!

Nem számít, milyen ruhát visel vagy eseményen vesz részt, Middleton sminkje folyamatosan lenyűgöző, és kiemeli arcvonásait. „Kate természetes sminkjéről ismert, amely gyönyörű, ragyogó bőrt mutat, sötétebb szemmel és természetes rózsaszín ajakkal” – meséli Egan.

Ami Middleton arcszínét illeti, az alapozóján keresztül általában láthatjuk bőrének természetes textúráját. Jellemzően világos kontúr van az egész arca körül, és rózsás az arca, ami természetesen kipirult fényt kölcsönöz neki. Ami a szemsminkjét illeti, semleges szemhéjpúderek keverékét használja szemceruzával és szempillaspirállal párosítva – mondja Egan. Néha még a vízvonalba vagy a szemhéjfestékébe is feldob egy színt – mindig kifinomult és visszafogott megjelenést biztosít. Rúzsai jellemzően rózsaszín vagy nude tónusúak, enyhén fényes felülettel.

Így érje el a megjelenést

Egan lépésről lépésre szóló útmutatót ad arról, hogyan érheti el Middleton természetes sminkjét. Lássuk:

1. Kezdje egy színezett bőrápolóval, hogy kiegyenlítse a bőr tónusát – ettől a bőr könnyed lesz, és nem lesz ragacsos. Profi tipp: vigye fel az alapozót a kezével, hogy felmelegítse a terméket, és segítse a bőrbe való bejutását.

2. Vigyen fel korrektort a foltokra vagy sötét karikákra, majd dolgozza össze, hogy a korrektor és a bőrszín természetesnek tűnjön.

3. Egy bronzosító ecsettel enyhén körvonalazzon az arccsontja alatt, egészen a fülekig és a homlok tetején, majd dolgozza össze.

4. Vigyen fel egy borsónyi mennyiségű krémet vagy folyékony pirosítót az arccsontjára, és dolgozza szét a füle felé, hagyva egy keveset az arcán.

5. Enyhén ecseteljen egy kis highlightert az arccsontjai tetejére, a füle felé vezetve.

6. Vigyen fel semleges szemhéjfestéket, amely illeszkedik a bőrtónusához (vagy egy árnyalattal világosabbat) a szemöldök alá és mindkét szem belső sarkába. Ügyeljen arra, hogy ehhez a lépéshez egy matt árnyalatot válasszon, semmi csillámosat.

6. Vigyen fel egy világos rózsaszínt a szemhéjra, és egy világos mályvát vagy lilát csak a ráncba – ezeknek is matt árnyalatoknak kell lenniük.

7. Vigyen fel fekete folyékony tust a szempillák vonala mentén a felső szemhéjakra a belső saroktól a külső sarok felé.

8. Két-három réteg szempillaspirállal fejezze be.

Írta a Magyar Hírlap