Dévért akasztott, csukát szákolt + VIDEÓ

Nem ritka esemény békéshalazás során, hogy fárasztás közben a kisebb méretű halra odacsap egy ragadozó, és akár be is kapja prédáját. Ilyenkor, ha nem szakad az előke, jó esetben rablóhalat szákolhat a horgász, szájában a kisebb hallal, olvasható a pecaverzumon megjelent cikkben.

Az azonban párját ritkító történet, hogy a békéshalazó pecás zsákmányának a szájáról átkerül a horog a rablóhaléba úgy, hogy a békéshal végül sértetlenül elmenekül.

Ez történt egy 12 éves gyerekhorgásszal Veresegyházon. Juha Dániel a kissé felmelegedő téli időben, január elején feederezésre adta a fejét a Pamut-tavon, és egy methodkosárba helyezett epres wafterral próbált túljárni a halak eszén.

A 3,9 méteres botján a rezgőspicc egyszercsak egyértelműen jelezte, hogy kapás történt, és a gyors fárasztás után kiderült, hogy egy bő tenyérnyi dévérkeszeg küzd a horog végén.

Amint a hal a parthoz közeledett, feltűnt az átlátszó vízben egy csuka – a családtagok rögtön elő is vették a kamerás mobiltelefonjaikat –, majd a keszeg méretével mit sem törődve rárabolt a prédára, és sikerült is elkapnia.

A horog azonban kijött a dévér szájából, és hogy, hogy nem, a csukáéban kötött ki.

A keszeg köszönte szépen a lehetőséget, továbbúszott, a csuka számára viszont nem volt menekvés. Pár kört még megtett a partszélen, de nem tudta megakadályozni a szákolás-fotózás-visszaengedés tevékenységsorozatot.

Az utóbbinak örült a legjobban, vidáman továbbúszott a vízben, és kereshetett új vacsorát a dévér helyett, amely ezúttal – a gyerekhorgászhoz hasonlóan – sikeresen túljárt az eszén.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap