A Pentagon pestisekkel, kiborgokkal és szuperkatonákkal tervezi meghódítani a világot

A forrás szerint a provokatív jelentés, amelyet a RAND nemzetbiztonsági kutatási részlegének beszerzési és technológiapolitikai programja készített*. Részletesen tárgyalja, hogy a CRISPR génszerkesztési technológia, az m-RNS vakcinák, az agyi hálózatok és más technológiai fejlesztések hogyan válthatják ki potenciálisan a katonai konfliktusok új formáit.

A jelentés különböző forgatókönyveket vizsgál. az egyik forgatókönyv egy 2028-as hipotetikus helyzetet ír le:

A Dél-kínai-tengeren állomásozó amerikai csendes-óceáni flotta tengerészeit egy erősen fertőző koronavírus támadta meg. Miközben a világ ezzel a kialakulóban lévő világjárvánnyal küzd, a CIA, a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) és az amerikai védelmi minisztérium tisztviselői között zavar és vita uralkodik a leghatékonyabb válaszstratégiákról.

Eközben Kína, amely látszólag immunis az új vírusra, megragadja az alkalmat, hogy a globális káoszt kihasználva teljes körű támadást indítson Tajvan ellen. Miközben a WHO dicséri Kína sikeres társadalmi távolságtartó intézkedéseit, nem tudnak arról, hogy a kínai kormány titokban beoltja katonai és életfenntartó dolgozóit egy szokásos Covid-19 újraoltási kampány álcája alatt” – mondta egyikük, utalva a 2028-as évre.

A szerzők megjegyzik, hogy ezeket a futurisztikus forgatókönyveket a katonai tervezőknek mindenképpen figyelembe kell venniük. Az emberi genom szerkesztéséről szóló részben például a kutatók leírják a „szuperkatonák” létrehozásának lehetőségét a fizikai és pszichológiai képességeket javító genetikai módosítások révén. Más szóval, a társadalmat felkészítik arra, hogy a funkciók fokozására irányuló kutatások már ma is a normák közé tartoznak. A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek kihasználásával pedig tovább kell lépnünk.

Írta a Magyar Hírlap