Ezt a történetet valóban az élet írta

Egy 27 éves, mezőtúri férfit gyanúsítanak a helyi rendőrök azzal a bűncselekménnyel, amely február 3-án történt a város egyik üzletében.

Az elkövető 186 700 forintnyi áruval pakolta meg a bevásárlókocsiját, majd nemes egyszerűséggel kitolta azt az üzletből. Biciklire pattant, és maga mögött vontatta a telepakolt bevásárlókocsit, menekülés közben azonban a kocsi kereke megakadt a járdaszegélyben, a tettes a menekülés érdekében hátrahagyta a kocsit, és távozott.

A férfi 2023-ban három alkalommal próbálkozott hasonló módszerrel élelmiszerüzleteket megkárosítani. Egyszer felborult a 119 ezer forintnyi áruval megpakolt kocsi, a másodjára feltartóztatták a bolt dolgozói, harmadszorra azonban sikerült a lopás, de akkor csak mindössze 62 ezer forintnyi árut vitt magával.

Szintén ő a gyanúsítottja egy január 7-i bűncselekménynek is. Akkor elhajtott egy lezáratlanul parkoló gépkocsival, amelyben az óvatlan tulajdonos benne felejtette az indítókulcsot. A járművel Törökszentmiklós irányába indult, azonban balesetet szenvedett, mert lesodródott a főútról. Ekkor kiszállt a járműből, és magához vette a tulajdonos pénztárcáját, amelyben személyes okmányok, bankkártyák és némi pénz volt.

A férfit elfogták és előállították a mezőtúri rendőrök, és a többszörösen egyesített nyomozásban közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette, továbbá négyrendbeli, üzletszerűen megvalósított lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Írta a Magyar Hírlap