Itt van Putyin rendkívüli bejelentése

Az orosz elnök elmondta, hogy az Oroszország ellen elszabadult, hibrid háború, az ország „elszigetelésére és biztonságának aláásására irányuló kísérletek közepette a külügyminisztérium nagyon nehéz és felelősségteljes feladatok előtt áll” – áll az államfő táviratában.

Objektum doboz

Putyin azt is hangsúlyozta, hogy az orosz külügyminisztérium joggal büszke hagyományaira és gazdag történelmére – írja a Ria Novosztyi.

Szavai szerint a minisztérium munkatársai a nehézségek és kihívások ellenére mindig becsületesen védték az ország érdekeit a nemzetközi színtéren.

Korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentette, hogy Oroszország biztonságát komoly veszély fenyegeti. Megjegyezte, hogy a kollektív Nyugat által kirobbantott, hibrid agresszió miatt a külpolitikai szolgálat hozzájárul a különleges művelet diplomáciai támogatásához és céljainak eléréséhez.

A minisztérium munkatársai számára nem könnyű, amikor a politikai folyamat külföldi résztvevőivel találják magukat szembe, akik évszázados séma szerint járnak el Oroszország démonizálása érdekében, és nem riadnak vissza a személyes támadásoktól sem – tette hozzá Lavrov.

Írta a Magyar Hírlap