Soros és Biden összejátszanak Orbán Viktor ellen

Azt írták, hogy „az amerikai külügyminisztérium megbízta a Soros által finanszírozott Ökotárs Alapítványt és a Mérték Média Monitor médiafigyelőt, hogy adjon át 320 ezer dollárt az amerikai adófizetők pénzéből 15 médiumnak.”

A szervezet oldalán megjelent cikk szerzője szerint felháborító, hogy az Ökotárs és a Mérték döntött arról, hogy ki kapjon amerikai támogatást.

Az MRC ellenőrizte a szövetségi támogatások online adatbázisában valamint a grants.gov-on közzétett információkat is, valamint az Ökotárs és a Mérték által rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján is ellenőrizték a szerződést.

A cikk megjegyezi, hogy Soros támogatta az Ökotársat és a Mértéket is: Soros 2017 és 2022 között 306 147 dollárt adott az Ökotárs Alapítványnak és 88 113 dollárt a Mérték Média Monitornak.

Dan Schneider, az MRC alelnöke a külügyminisztériumot szidta ezért a vitatott partnerségért: Felháborító, hogy egy lusta diplomata a nagykövetségünkön a Soros-csapatra hagyatkozott, hogy kitalálja, hogyan költsük el az adófizetők dollárjait.

A cikk szerzője azt is megjegyezte, hogy a támogatásban részesült médiumok közül is legalább ötöt Soros finanszírozott.

„Ez a szörnyű kezdeményezés sajnos jellemző a Biden-kormányzat magyarországi magatartására. Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman részt vesz, sőt, házigazdaként is működik LMBT-rendezvényeken, amelyeken Orbánt és pártja, a Fidesz tagjait támadja. A nagykövet és az általa felügyelt nagykövetség ellenséges viszonyban van azzal az amerikai szövetségessel, akivel elvileg együtt kell működniük” – olvasható a Media Research Center cikkében.

Írta a Magyar Hírlap