Mindenki számára elérhető megoldások az öregségi foltok, anyajegyek, szemölcsök ellen

Az anyajegyek szinten mindenkin megtalálhatók és életünk során bármikor megjelenhetnek, gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt előfordulhatnak.

  • Fokhagyma – A fokhagyma kivonat vagy az egész fokhagyma rendkívül hatékony az anyajegyek eltüntetésében. Mielőtt feltennénk, az anyajegy körüli bőrt ragasszuk le vazelines ragtapasszal. Ezután tegyük a fokhagyma kivonatot vagy az áttört fokhagymát az anyajegyre, kössük be és hagyjuk rajta 4 órán át. Ezt a kezelést mindennap ismételjük meg.
  • Almaecet – Egy vattapamacsot áztassunk almaecetbe és helyezzük az anyajegyre. Rögzítsük egy kötéssel vagy tapasszuk le és hagyjuk fenn 8 órán át. Idővel az anyajegy le fog esni.
  • Ricinusolaj és szódabikarbóna – Anyajegyek ellen felhasználhatjuk a ricinusolaj és a szódabikarbóna keverékét is. Keverjük őket össze úgy, hogy gumiszerű pasztát kapjunk, majd kenjük az anyajegyre. Kössük le és hagyjuk a bőrön egész éjszakára. Következő reggel távolítsuk el a kötést és öblítsük le a területet. Minden este ismételjük meg

Szemölcs

A szemölcsöket az emberi humán papillóma vírus (HPV) okozza. Ezek kicsi kitüremkedések a bőrön vagy a nyálkahártyán. A legtöbb esetben szalicilsavat vagy fagyasztást használnak az eltüntetésükre, de otthon a következőket is kipróbálhatjuk.

  • Banán – A szemölcsöt minden este át kell dörzsölni a banán héjának belsejével. Ismételjük két hétig, és a szemölcs eltűnik.
  • Nyers méz – Kenjük be a szemölcsöt mézzel lefekvés előtt, és tegyünk rá kötést. Így könnyen el tudjuk majd távolítani, és nagy előnye, hogy ezeknek a szemölcsöknek a többsége sosem tér vissza.
  • Almaecet – Az almaecet extrém mértékben hatékony a szemölcsök ellen. Egész éjszaka rajta kell hagyni a bőrön. Egy vattapamacsot áztassunk almaecetbe, majd tegyük a szemölcsre és kössük le. Hagyjuk fenn vagy éjszakára vagy ha lehet, 24 órára. Ezután cseréljük ki a régi vattapamacsot egy újra. A szemölcs lassan összezsugorodik és eltűnik.
  • Fokhagyma – Összetört fokhagyma vagy fokhagymalé használatával a szemölcsöket két hét alatt eltüntethetjük. Az összetört fokhagymával dörzsöljük be a szemölcsöt és tegyünk rá kötést. Fokhagyma levével naponta kétszer mossuk le a szemölcsöt.

Bőrkinövés

A bőr felszínéből kiálló bőrdarabkák általában a nyakon, a mellkason, a felkaron, a szemhéjon jelentkeznek.

  • Almaecet – Áztassunk egy vattapamacsot almaecetbe, majd csavarjuk ki, hogy a felesleget eltávolítsuk belőle. Fedjük le vele a bőrkinövést és hagyjuk rajta, ameddig csak lehetséges. Néhány nap múlva a bőrkinövés megfeketedik és magától leesik.
  • Teafa olaj – Áztassunk egy vattapamacsot vízbe, majd csepegtessünk rá teafa olajat. Tegyük a vattát a bőrre és kössük át. Egy hónapon át naponta kétszer-háromszor ismételjük ezt meg. Lehet, hogy időigényesebb, de ez a legbiztonságosabb módja a bőrkinövés szemhéjról való eltávolításának.
  • Ricinusolaj és szódabikarbóna – Ez a keverék rendkívül hatékony a bőrkinövés ellen. A belőlük készült pasztát kenjük a bőrre és kötéssel rögzítsük. A pasztát 48 órán át tárolhatjuk a hűtőben. Naponta 2-3 alkalommal végezzük el ezt a kezelést.

Öregségi foltok

Az öregségi foltok az arcon, a kézen, kézfejen a leggyakoribbak.

  • Citrom – A citrom kitűnő erre a célra, mivel természetes fehérítőként működik. Citromlébe áztassunk egy vattapamacsot és naponta kétszer dörzsöljük át vele a sötét foltot.
  • Aloe vera – Tegyünk friss aloe verát az öregségi foltra és hagyjuk rajta 30 percig. A legjobb, ha házilag ültetett, friss növényt használunk.
  • Hagyma – A hagyma levét vagy nagyon apróra vágott hagymát tegyünk a foltra. Hagyjuk rajta 10-15 percig, majd öblítsük le. Addig ismételjük ezt a kezelést, míg a folt el nem halványodik.
  • Torma – Keverjük össze ecettel és tegyük az öregségi foltra. Naponta használjuk és a sötét folt lassan el fog tűnni.
  • C-vitamin szérum – A kézzel készített szerves, vegyszermentes C-vitamin szérum csodákat tud művelni a bőrrel. Helyileg aktív C-vitamint tartalmaz és nagyon gyorsan eltünteti az öregségi foltokat. Emellett helyreállítja a károsodott bőrt is.

Írta a Magyar Hírlap