Hét dolog, amit nem szabad a mosogató alatt tartani

Tisztítószerek és vegyszerek

A legtöbb forgalomban lévő tisztítószert száraz, hűvös és jól szellőző helyen kell tárolni. A mosogató alatti terület nem ilyen hely.

Gyúlékony anyagok

Kifejezetten rossz helyen vannak a mosogató alatt a tüzet okozó vegyszerek, festékek, hígítók aeroszolos palackok. Még rosszabb, ha a szekrény mellett van a mosogatógép, amely hőt termel. Biztonságos, hűvös, szellőző, a gyerekek számára nem elérhető helyre kell ezeket pakolni.

Elektromos készülékek

Gyakori, hogy az apró konyhai készülékeket a mosogató alatti szekrényben próbáljuk eltüntetni, hiszen így nem foglalnak helyet a pulton. De ha a mosogató, a mosogatógép vagy bármely cső elkezd szivárogni, a szekrényben lévő egyéb elektronikus készülékek károsodhatnak, sőt, tűz is keletkezhet.

Papírtörlő

Egy használatban levő papírtörlő tekercset nyugodtan helyezzen a vizesblokk alá, de ne itt tárolja a készletet. Egyfelől sok helyet foglal, másfelől pedig a mosogató alatti páratartalom nem tesz jót a papírnak. A papírtörlő felszívja ezt a nedvességet, akár be is penészedhet, használhatatlanná válik.

Tartalék mosogatószivacs

A törlőkendő és a szivacs ugyanúgy felszívja a nedvességet, mint a papír és láthatatlanul, belülről kezd penészedni. Ez sajnos teljesen új szivaccsal is előfordulhat.

Szerszámok

Fogók, csavarhúzók szerelés után gyakran maradnak a mosogató alatt. De ezeknek az eszközöknek sem megfelelő a nedves közeg, hiszen pára miatt gyorsan korrodálódnak.

Állateledel

Ha a háziállat etetőtálja a konyhában, a mosogató mellett kapott helyet, evidens lehet, hogy itt tárolja a tápos zacskót is. Ez bizony több okból sem jó ötlet! Az állateledelt vegyszerek, tisztítószerek mellett nem szabad tárolni. A magasabb páratartalom miatt pedig könnyen megpenészedhet a fehérjedús granulátum, egerek, bogarak is belemászhatnak.

Írta a Magyar Hírlap