Meglepő kijelentést tett Harry herceg

Harry február 6-án egyedül utazott az Egyesült Királyságba, mindössze egy nappal azután, hogy a palota bejelentette, a 76 éves Károlynál rákot diagnosztizáltak. Mindössze 26 órát töltött hazájában, mielőtt visszatért volna feleségéhez, Meghan Markle-hez és két gyermekükhöz, Archie herceghez és Lilibet hercegnőhöz Kaliforniába. III. Károly király bejelentése óta Harry először beszélt nyilvánosan apja diagnózisáról és a nála tett látogatásáról a 2025-ös Invictus Games helyszínén tett látogatása során.

„Felpattantam egy repülőre, és amint tudtam, elmentem hozzá” – mondta a 39 éves sussexi herceg a Good Morning Americának.

„Szeretem a családomat. Hálás vagyok azért, hogy felszállhattam egy repülőre, és meglátogathattam őt, és időt tölthettem vele”.

Harry arról is beszélt, hogy tervez még visszatérni szülőhazájába. „Vannak más tervezett utazásaim is, amelyek Nagy-Britannián keresztül vezetnek majd, vagy vissza Nagy-Britanniába, vagyis annyiszor látogatom meg a családomat, amennyiszer csak tudom” – idézi a herceget az In Touch.

Harry kapcsolata a családjával feszült, mióta ő és Meghan 2020 januárjában kiváltak a királyi családból, és Észak-Amerikába költöztek. A hónap eleji látogatása előtt Harry utoljára 2023 májusában történt megkoronázásakor látta Károlyt. Legutóbbi angliai útja során állítólag csak egy órát töltött az apjával, és egyáltalán nem találkozott bátyjával, Vilmos herceggel.

Írta a Magyar Hírlap