Tippek a házi arcpakoláshoz

Ahhoz, hogy bőrünk megkapja a szükséges A-vitamin mennyiséget, egy sárgarépa alapú arcpakolás a legjobb választás. Különösképp, hogy az A mellett tartalmaz még B-, C- és E-vitaminokat is, melyekre szintén nagy szüksége van a bőrnek. A sárgarépa magas béta-karotin tartalma óvja és regenerálja a szöveteket, és kitisztítja a pórusokat – írja a Ridikül.

A másik hatásos, házilag elkészíthető arcpakolásnak szintén egy teljesen hétköznapi zöldség az alapja. A paradicsomban található savak kiválóan kitisztítják a pórusokat, így ha mitesszerekkel küzdünk, ez a legjobb megoldás. Emellett a paradicsom a legtermészetesebb arcradír, hámlasztó hatása megszabadít minket az elhalt szövetektől, és a fakó bőrt ragyogóvá teszi.

Sárgarépa pakolás recept

Tisztítsunk meg egy répát, majd reszeljük le. Adjunk hozzá két-három evőkanálnyi olívaolajat, pár csepp citromlevet. Tegyük fel főni alacsony hőfokon öt percig, miközben folyamatosan kevergetjük. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni egy órán át, hogy kioldódjanak a hatóanyagok. A kihűlt pakolást egyenletesen vigyük fel az arcunkra és a dekoltázsunkra. Hagyjuk hatni 15-20 percig, majd mossuk le meleg vízzel. Hetente kétszer elvégezhetjük ezt a szertartást. Már az első kezelés után látványosan rugalmasabb, fényesebb és puhább lesz a bőrünk.

Paradicsomos pakolás

Ennek a pakolásnak az elkészítése végtelenül egyszerű. Csupán annyi a dolgunk, hogy minél vékonyabb szeletekre felkarikázzunk egy friss paradicsomot. Alaposan mossuk meg szappannal az arcunkat, hogy a paradicsom savait minél könnyebben beszívhassa a bőr. Feküdjünk hanyatt és pakoljuk tele az arcunkat a paradicsom szeletekkel. Hagyjuk rajta 15-20 percen át, majd mossuk le a bőrünket langyos vízzel. Ahhoz, hogy a mitesszerek végleg eltűnjenek, a problémás felületeket, mint az orr és az áll, ne kenjük be zsíros krémmel utána.

Írta a Magyar Hírlap