Mégis ott lesz a paddockban a Haas menesztett csapatfőnöke

A meglepetésekben bővelkedő F1-es tél egyik első meglepetése volt, hogy a Haas nem hosszabbított szerződést alapító csapatfőnökével, Günther Steinerrel. Az olasz és a tulajdonos Gene Haas nem ugyanúgy látták az istálló jövőjét, ezért a névadó a tavalyi konstruktőri utolsó helyre hivatkozva ajtót mutatott Steinernek.

Az immáron exfőnök már akkor jelezte, szívesen visszatérne az F1-be, ha módja nyílna rá, és egy ajtó máris megnyílt előtte, így pár versenyen garantáltan láthatjuk őt idén.

A német RTL pénteken jelentette be, hogy felvette Günther Steinert a szakértői stábjába, vagyis a Haas korábbi főnöke tévésként tér vissza. Debütálására már a jövő heti idénynyitón, a Bahreini Nagydíjon sor kerül.

„Günther Steinerrel sikerült egy sok éven át főnöki pozíciót betöltő bennfentest az RTL mikrofonja elé hoznunk, közvetlenül a paddockból. Az élő közvetítésünk során aktuális betekintést fog nyújtani és világosan fog beszélni. Ezenkívül egy igazi személyiség is, aki többek között a Drive To Survive-on keresztül rendkívül népszerűvé vált a szurkolók körében” – nyilatkozta a kölni csatorna programigazgatója, Inga Leschek.

A szurkolók számíthatnak rá, hogy nyíltan kimondom a véleményem, ahogyan azt megszokták tőlem” – mondta Steiner.

Írta a Magyar Hírlap