Szuperegészséges, olcsó és javítja az egészséget

A spenót víztartalma szabályozza a vér viszkozitását, és segíti a vér jobb áramlását.

Mindannyian tudjuk, hogy a vas az, amire szükségünk van ahhoz, hogy a hemoglobinszintünk magas maradjon. Ha ez ellenőrzés alatt van, a véred oxigénnel telített lesz. Ezenkívül a vas segít az új vörösvértestek regenerálódásában is.

Továbbá a spenótról köztudott, hogy fokozza a kollagéntermelést a szervezetben, ezért nyilvánvaló változásokat fog észrevenni a bőre minőségében, ha elkezdi naponta fogyasztani.

Ráadásul a spenót nemcsak a testnek, hanem az elmének is jót tesz. A Journal of Clinical Medicine által végzett tanulmány szerint a spenótnak stressz- és depresszióellenes tulajdonságai vannak, amelyek segítenek nyugodtnak maradni a legnehezebb helyzetekben is.

A nők különösen 35 éves koruk után szembesülnek ortopédiai problémákkal. Ha nem foglalkoznak vele azonnal, olyan súlyos állapothoz vezethet, mint az oszteoporózis, vagyis a porózus csontok, amelyek időről időre hajlamosak eltörni.

A spenótban található ásványi anyagok segítenek regenerálni az izomszöveteket, és helyreállítani a szervezetben bekövetkezett kopásokat.

A laptop vagy okostelefon képernyőjének nézegetése gyengítheti a szemizmokat. De ha spenótot eszik, ez nem lesz probléma többé.

Írta a Magyar Hírlap