Olcsó, mindennap használjuk és meg lehet menteni vele a növényeket

Műtrágya növények számára

A tojáshéj nagy mennyiségű kalciumot tartalmaz, amely a növények növekedéséhez és fejlődéséhez nélkülözhetetlen elem. Mielőtt növényeket ültetnénk a természetbe, összetörhetjük a tojáshéjat, és hozzáadhatjuk a talajhoz. Így biztosítja a növények számára a szükséges tápanyagot, és megvédi őket a különböző betegségektől.

Védelem a kártevők ellen

A tojáshéjnak éles szélei vannak, amelyek számos kártevőt, például a csigákat is elriaszthatják. Szórjon szétzúzott tojáshéjat a növényei köré vagy a kerti parcella kerülete köré, és észre fogja venni, hogy a kártevők nem fogják károsítani a növényeit.

Madáreleség

Ha szereti megfigyelni a madarakat, a tojáshéj remek táplálék lehet számukra. Egyszerűen törje össze, és szórja szét a madáretetőjén vagy a földön. A madarak hálásak lesznek a pluszkalciumforrásért, amelyre az erős tojások kialakításához van szükségük.

Dekoratív elem

Az összetört tojáshéj eredeti dekorációs elemmé válhat a kertben. Használhatja mozaikminták készítésére az utakon vagy növényekkel teli cserepek díszítésére. Ez nemcsak szép, hanem környezetbarát is.

Tisztítószer

Ha gyakran főz vidéken, és nem szeretne kémiai tisztítószereket használni, a tojáshéj remek alternatíva lehet. Darálja le, és használja a mosogatószerrel együtt. A tojáshéj éles szélei segítenek eltávolítani a zsírt és a szennyeződéseket az edényekről, a kalcium pedig fényesebbé teszi azokat.

Komposztanyag

A tojáshéj nagyszerű komposztanyag, amely alapvető tápanyagokkal gazdagítja a talaját. Egyszerűen aprítsa fel, és adja hozzá a komposztkupacához. Így minőségi szerves trágyát kaphat a növényei számára.

Írta a Magyar Hírlap