Ukrán drónok támadtak orosz üzemanyag- és energiakomplexumot

„Reggel pilóta nélküli légijárművek támadták meg a ksztovói ipari zónát, egy üzemanyag- és energiakomplexum létesítményét. Most a speciális szolgálatok a helyszínen dolgoznak, minden szükséges erővel és eszközzel lokalizálják a tüzet az egyik olajnál. feldolgozó üzemek” – írta.

A Lukoil-Nizhegorodnefteorgsintez cég szerint „az incidens miatt” ideiglenesen leállították egy technológiai egység működését Ksztovóban.

A védelmi minisztérium közlése szerint a légvédelmi erők 25 drónt semmisítettek meg: 11-et a kurszki régió felett, hetet a belgorodi régió felett, kettőt a moszkvai és az orjoli régió felett, egy-egyet a leningrádi, a brianszki és a tulai régió felett. Egy másik drónt lőttek le Voronyezs felett – közölte Alekszandr Guszev kormányzó.

A hajnali jelentések szerint kigyulladt egy kőolajtermékeket tartalmazó tartály egy oryoli olajraktárban. A belgorodi régióban egy drón rongálta meg az elektromos vezetékeket, így hét település maradt áram nélkül. A moszkvai régió Ramenszkij városi kerületében megállították a főváros felé tartó drón támadását.

Az ukrán fegyveres erők szinte naponta próbálják megtámadni Oroszország határ- és középső régióit légvédelmi rendszereket elfogó drónok segítségével. A határ menti régiókban magas a terrorfenyegetettség.

Írta a Magyar Hírlap