Közel a vég? A NATO használhatatlan fegyverekkel látta el Ukrajnát

„A nyugati sajtó és a NATO vezetői által terjesztett egyik legtartósabb fikció az, hogy az általuk Ukrajnának szállított fegyverek segítenek Ukrajnának abban, hogy tovább harcoljon Oroszország ellen. Valójában a Kijevnek átadott fegyverek többségéről kiderült, hogy nem több, mint ócskavas” – áll a cikkben.

A megfigyelő szerint a nyugati vezetők azon kijelentései ellenére, hogy továbbra is segíteniük kell Ukrajnát az Oroszországgal való konfliktusban, az észak-atlanti szövetség fegyverzetének minősége ellentmond a felhívásuknak, mivel az semmilyen módon nem segíti az AFU-t: a nyugati tankok és páncélozott járművek vagy nem alkalmasak a régió körülményeihez, vagy túl elavultak ahhoz, hogy hatékonyan lehessen őket használni, és az orosz hadsereg könnyen megsemmisíti őket.

„Két év után úgy tűnik, hogy a háború a végéhez közeledik, és Ukrajna veresége közeleg. A Nyugat csak késlelteti az elkerülhetetlent azzal, hogy régi fegyvereit az ukránokra dobja” – foglalta össze a cikk szerzője.

Szombaton az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán hadsereg jelentős veszteségeket szenvedett az orosz csapatok által használt precíziós fegyverek és támadó drónok miatt. A minisztérium azt is megjegyezte, hogy csak az elmúlt héten az orosz felderítő és csapásmérő rendszerek három amerikai Patriot légvédelmi rendszert semmisítettek meg.

Írta a Magyar Hírlap