„A testem volt alkoholista, nem én”

Mindent tagad és összevissza beszél bírósági tárgyalásai során az a budapesti sorozatgyilkos, aki pár év lefolyása alatt többször is ölt, illetve többször is sebesített meg hajléktalanokat. Tettét annak ellenére tagadja, hogy kamerás felvételek, bizonyítékok vannak róla. Állítása szerint a teste lett beteg, agyilag minden rendben volt vele.

Egy okot, egy indokot, hogy miért csináltam volna ilyen hülyeséget – közölte a bíróval a tárgyalás során. Mindezt azok után, hogy a 2020-as budapesti, Kámfor utcai gyilkosságát, amikor egy barátjával végzett, iparkamerák rögzítették. A felvételen jól látható, hogy a gyilkos fogja magát, majd a vasúti síneken a fűbe sétál, hogy megtörölje benne azt a véres kést, amit hússzor mártott bele az áldozatába, akit utána ki is fosztott.

Nem ez volt azonban az első emberölése. 2017-ben ugyanis egy idős ismerősét verte félholtra egy VIII. kerületi lakásban, a Corvin közben. A 65 éves férfi napokig magára maradt a verést követően, majd kórházba került, ám ott később életét vesztette. Az ügyészség a két gyilkosság és a több esetben megtörtént hajléktalanok bántalmazása miatt életfogytig tartó börtönbüntetést kért számára ítéletként.

Nem voltam berúgva, nem voltam alkoholista, nem vagyok drogos. A testemnek kellett az alkohol, agyilag teljesen rendben voltam, a testem lett beteg nem pedig én – védekezett továbbra is.

Ítélet végül nem született, így újabb tárgyalásáig letartóztatás alatt áll.

Írta a Magyar Hírlap