Ettől a horrorfilmtől annyira félt Stephen King, hogy nem merte végignézni

Az alkotásaiból rendszeresen rendkívül félelmetes filmek készülnek, ráadásul azok is nagy sikert szoktak aratni.

Felmerülhet a kérdés, hogy egy ilyen embernél, mint Stephen King, vajon előfordult-e már, hogy annyira félt egy horrorfilm nézésekor, hogy nem bírta végignézni, és ki kellett kapcsolnia? Nos, a világhírű író megadta a kérdésre a választ, ráadásul egy olyan alkotás fogott ki rajta, amely annak idején szinte az egész világot borzongásra késztette.

Stephen King elmesélte, hogy egyszer éppen kórházban volt, és eléggé begyógyszerezték, amikor a fia bement hozzá, és vitt neki videókazettán egy horrorfilmet, hogy nézzék meg – de a híresség annyira rettegett, hogy megkérte a gyermekét, hogy állítsa le, egyszerűen nem bírja tovább.

Stephen Kingen az 1999-ben bemutatott Ideglelés, vagyis a The Blair Witch Project tudott kifogni.

Az Ideglelés három amatőr filmesről szól, akik dokumentumfilmet szeretnének csinálni egy legendás boszorkányról, de az erdőben furcsa dolgok történnek, és hamar rémálommá válik a kaland. Az egész film olyan, mintha egy valódi dokumentumfilm lenne, nagyon valós és felkavaró minden, így érthető, hogy Stephen King miért nem bírta végignézni, főleg kiszolgáltatott állapotban – a kórházban.

Az Ideglelés mellesleg a világ egyik legsikeresebb filmje, ugyanis mindössze 60 ezer dollárból készült, és világszerte csaknem 250 millió dolláros bevételt hozott.

Írta a Magyar Hírlap