A szakértő ajánlásával három étel, amelytől fiatalabbak lehetünk

Nem csak az arcra naponta felvitt bőrápoló szerek határozhatják meg, hogy mennyire néz ki fiatalosan. Az is döntő szerepet játszik, hogy mit eszik, ha a fiatalos megjelenésről van szó.

Szerencsére egy személyi edző elárulta azt a három ételt, amitől fiatalabbnak tűnhet.

Aroosha Nekonam személyi edző az Express.co.uk-nak nyilatkozott: „Tanulmányok kimutatták, hogy a teljes kiőrlésű gabonafélékben, zsíros halakban és olívaolajban gazdag étrend jótékonyan hat a fizikai megjelenésünk javítására. Az ezekben az ételekben található antioxidánsok, valamint az a tény, hogy magas a D-vitamin- és kalciumtartalmuk, segít fenntartani a csont- és izomszövetet.”

Annak érdekében, hogy kiaknázzuk ezeknek az ételeknek a megjelenésünkre és egészségünkre gyakorolt előnyeit, a szakértő azt ajánlotta, hogy törekedjünk napi három-öt adag teljes kiőrlésű gabonára, és minden adag körülbelül fél csésze főtt gabonát jelentsen. Ez olyan lehetőségeket foglalhat magában, mint a barna rizs, a teljes kiőrlésű kenyér, a zab vagy a quinoa.

Az olajos halakat, például lazacot, makrélát vagy szardíniát hetente legalább kétszer kellene fogyasztani.

Ami az olívaolajat illeti, ezt az összetevőt érdemes beépíteni a főzésbe és a salátákba, és naponta körülbelül egy-két evőkanálnyi mennyiségre törekedni.

Ráadásul ezek az ételek nem csak külsőleg tartanak fiatalon, hiszen az egészség megőrzésében is segíthetnek.

1. Teljes kiőrlésű gabonafélék
Az összetett szénhidrátok és rostok „kiváló” forrásait képviselő teljes kiőrlésű gabonák, mint a barna rizs, a teljes kiőrlésű búza, a zab és a quinoa tartós energiát biztosítanak, segítenek szabályozni a vércukorszintet, és támogatják az emésztés egészségét.

2. Zsíros halak
Az omega–3 zsírsavakkal teli olajos halak gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek védelmet nyújthatnak a szívbetegségek és a kognitív hanyatlás ellen.

3. Olívaolaj
A szakértő kifejtette, hogy az olivaolajat összefüggésbe hozták a szívbetegségek alacsonyabb arányával, és még a stroke kockázatát is csökkentheti. „Gyulladáscsökkentő tulajdonságai hozzájárulhatnak az általános egészséghez és a hosszú élethez” – mondta Nekonam.

A személyi edző azt javasolta, hogy ezeket az ételeket más tápláló választásokkal egyensúlyozzuk ki, és vegyük figyelembe az egyéni táplálkozási igényeinket és preferenciáinkat. „Emellett az egészségügyi szakemberrel vagy regisztrált dietetikussal való konzultáció személyre szabott ajánlásokat adhat” – tette hozzá.

Írta a Magyar Hírlap