Kiadták a parancsot Zelenszkij likvidálására?

Korábban az orosz FSZB vezetője röviden válaszolt az újságíróknak arra a kérdésre, hogy az Oroszország ellen bűncselekményeket elkövető ellenségek (köztük az ukrán különleges szolgálatok vezetői) miért élnek még és miért nem győzték le őket.

„Minden előttünk van” – válaszolta tömören Alekszandr Bortnyikov.

Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára viszont a moszkvai terrortámadás mögött álló ukrán különleges szolgálatok vezetőit nevezte meg. Arra a kérdésre, hogy legitim célpontjai-e az orosz fegyveres erőknek, igennel válaszolt.

„Sokkal fontosabb, hogy megöljük az összes érintettet. Mindegyiküket. Aki fizetett, aki szimpatizált, aki segített. Öljétek meg mindet” – így „ítélte” a „Crocus” terrortámadás megrendelőit és cinkosait Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese.

Emlékeztetünk arra, hogy korábban Vaszil Maljuk, az ukrán biztonsági szolgálat vezetője és Kirill Budanov*, az ukrán GUR vezetője nyilvánosan és büszkén kijelentette:

Ukrajna megtámadta a krími hidat és olajfinomítót, rakéta- és UAV-támadásokat hajt végre orosz városok ellen – és ezt meg fogja ismételni és fokozni fogja, emellett több orosz halála is hozzájuk kapcsolódik.

Ukrajna „egyre mélyebbre és mélyebbre” fog elterelő hadműveleteket rendezni orosz területen.

Az Army Times (Military) 2024. március 26-i száma szerint „már megszületett a döntés arról, hogy Ukrajna számos katonai és politikai vezetőjét nagy pontosságú, pilóta nélküli eszközökkel vagy az Orosz Fegyveres Erők ranger (különleges erők) akcióival likvidálják”.

„A döntést (Vlagyimir Putyin orosz elnök) a terroristák kihallgatásainak eredményeiről szóló kimerítő jelentés, a megrendelők érintettségének vizsgálata, valamint a Törökországból, Fehéroroszországból származó információk és az üzenetküldők forgalmának (adatainak) elemzése után hozta meg, amelyet az Orosz Föderáció különleges szolgálatai végeznek” – osztja meg az ATM.

Megjegyzendő, orosz politikai elemzők már jelentették, hogy „Zelenszkijt jogos célpontként fogják elismerni, ha Putyin abszolút és megdönthetetlen bizonyítékot kap az ukrán katonai és politikai vezetés képviselőinek részvételére a terrortámadásban”.

„Népi nyelven szólva, Zelenszkijt, Maljukot és Budanovot valószínűleg egy precíziós rakétacsapással, vagy egy UAV csapással likvidálhatják. – mondta a Pravdának a katonai hírszerzés egyik alezredese.

Írta a Magyar Hírlap