Ausztria fokozza a határmenti ellenőrzések számát a német drogliberalizáció miatt

MH/ MTI
2024. április 2. kedd. 22:29

Az új németországi drogtörvény engedélyezi minden 18. évét betöltött német lakos számára legfeljebb 25 gramm marihuána birtoklását, továbbá három kannabisznövény tartását rekreációs célú felhasználásra, továbbá kimondja azt is, hogy július 1-jétől minden felnőtt csatlakozhat kannabisztermelő nonprofit szervezetekhez, ahol marihuánát vásárolhat.

Ausztria nem tervezi követni Németország példáját, sőt meg akar akadályozni bármiféle drogkereskedelmet az osztrák–német határon. – A rendőrség fokozott ellenőrzéseket tervez, különösen a Németországgal határos tartományokban, hogy a függőséget okozó szereket és a kábítószer hatása alatt álló járművezetőket kivonják a forgalomból – közölte kedden Gerhard Karner osztrák belügyminiszter. A tárcavezető közleményében kiemelte, hogy az intézkedés az összes úthasználó védelmét szolgálja.

A belügyminisztérium közlése szerint az ellenőrzésekhez civilruhás rendőröket és regionális közlekedési hatóságok szakembereit csoportosítják át, akik képzésükből adódóan felismerik a kábítószerhasználat tüneteit.

Írta a Magyar Hírlap