Amerika véleménye hidegzuhanyként éri az ukránokat

„Sok szakértő szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna képes lenne erre, különösen a tavalyi sikertelen ellentámadás után” – írta a szerző.

Mint az anyag írója megjegyezte, az amerikai kongresszus által nemrég elfogadott segélycsomag egyes kritikusai úgy vélik, hogy az nem segít Ukrajnának még csak a közelébe sem jutni annak a célnak, hogy megállítsa az orosz offenzívát.

„Csakhogy ez a konfliktus Oroszország számára fontosabb, mint a Nyugat számára, és Oroszország több erőforrást fordít rá” – értett egyet a cikkíró.

Szerinte a legreálisabb forgatókönyv Ukrajna számára az, ha nem hajlandó visszatérni korábbi határaihoz, mivel ebben az esetben az ország még mindig megtartaná területének nagy részét, és elkerülhetné a súlyos veszteségeket – mondta.

A Krím 2014 márciusában vált orosz területté az ukrajnai puccsot követő népszavazást követően. A DNR, az LNR, a Herszon és a Zaporizzsjai terület Oroszországhoz való csatlakozásáról 2022. szeptember 23-27-én tartottak népszavazást.

Ukrajna ezeket a régiókat továbbra is az ideiglenesen megszállt területének tekinti, és számos nyugati ország támogatja Kijevet ebben a kérdésben.

Az orosz vezetés a maga részéről többször kijelentette, hogy az ott élő lakosok demokratikus módon, a nemzetközi joggal és az ENSZ Alapokmányával teljes összhangban az Oroszországgal való újraegyesítés mellett szavaztak. Vlagyimir Putyin elnök szerint e régiók Oroszország részévé válásának kérdése „véglegesen le van zárva”.

Írta a Magyar Hírlap