Balesetek, torlódások, útkarbantartások országszerte

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti csomópontnál rézsűjavítás miatt csak két sáv járható. A 12-es km-nél a munkavégzés mögött kialakult torlódás meghaladta a 2 km-t. Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 67-es Tata csomópont előtt baleset történt. A 71-es km-nél sávzárásra, torlódásra számítsanak! Távolabb, ugyan ezen az oldalon, a Bicske és Budapest határa közötti szakaszon az erős forgalom miatt szakaszos torlódásra kell számítani.

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Torlódásra, megnövekedett menetidőre kell számítani: az M3-as autópálya budapesti bevezető szakaszán, az 5-ös főúton, Alsónémedi után, a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Szentendre átkelési szakaszán,- a 31-es főúton, Mende és Maglód közelében és az 51-es főúton, Dunaharaszti térségében.

Új terelést építettek ki az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 155-ös és a 157-es km között, ahol a külső és a leálló sávot lezárták. A munka kapcsán lezárták a 156-os km-nél lévő Hejőpapi/Mezőcsát csomópontot is. Kerülni az autópályán továbbhaladva, a 164-es km-nél lévő Hejőkürt/Tiszaújváros csomóponton keresztül lehet.
Szintén az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a 124-es és a 120-as km között lerövidült a terelés, a 128-as km-nél lévő Mezőkövesd/ Borsodivánka csomópontot megnyitották, de a 122-es km-nél lévő Mezőszemere pihenő még zárva van.

Az M6-os autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 28-as km-nél lévő Százhalombatta-dél csomópontot felújítási munka miatt lezárták. Kerülni a Ráckeresztúr/Ercsi/Martonvásár csomópont és a Százhalombatta-észak csomópont között a 6-os főút felé lehet. A felújítási munka miatt a csomópontban nem lehet a 6-os főútról Pécs felé felhajtani az autópályára.

– A magyar-ukrán határszakaszon, a 4-es főúton, Záhony határállomás előtt az erős tranzitforgalom miatt 7-8 km-es a kilépő kamionsor.

– A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Írta a Magyar Hírlap